navigatie

dirigent Gemengd koor “Pur Sang” vacant

   Carina Vinke Nieuwe dirigent Pur Sang Sleen.

Gemengd koor Pur Sang, onderdeel van de gemengde Zangvereniging Sleen, heeft een nieuwe dirigent in de persoon van Carina Vinke uit Erica!

Nadat Ronald Kreuk zijn dirigentschap vanwege een andere baan moest opgeven, ging het bestuur op zoek naar een nieuwe, inspirerende dirigent.

Bij toeval kwamen zij op het spoor van Carina Vinke, die in de zangwereld zeer hoog staat aangeschreven.

Carina komt uit Erica en zong op haar negende jaar bij net Nationaal Kinderkoor. Op haar vijftiende begon ze met een zangstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij elf jaar later haar mastertitel behaalde.

Inmiddels is ze uitgegroeid tot een solozangeres die over de hele wereld furore maakt met haar prachtige alt-mezzostem. Ze heeft gewerkt met grote namen zoals Jaap van Zweden.  Ze zingt veel opera, maar ook oratoria, en moderne muziek. Behalve van Pur Sang uit Sleen is Carina ook dirigente van het Emmens Mannenkoor en is zij voor twee dagen verbonden als docent hoofdvak zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze ook zelf haar opleiding heeft genoten. Vorig jaar werd Carina de Oevre Cultuurprijs van de Gemeente Emmen toegekend.

Na een oriënterend gesprek en een proefdirectie bleek wederzijds de vonk te zijn overgeslagen en is Carina op de donderdagavond met zeer veel enthousiasme dirigente van Pur Sang.  Door haar geweldige vakkennis weet zij veel meer uit de zangers en zangeressen te halen dan die voor mogelijk hadden gehouden. Daar komt nog bij dat zij over uitstekende pedagogische kwaliteiten beschikt en er tijdens de repetities wel-is-waar hard gewerkt wordt, maar ook veel gelachen. Bovendien is Carina uiteindelijk een Drentse meid die opgegroeid is in Erica, en misschien is dat ook wel één van de redenen dat het zo goed klikt tussen haar en de Sliener koorleden.


HOMEBezoek kinderkoor Kids Soundbezoek gemengd koor Pur Sangbezoek de pagina van ons projectkoor ContactLid wordenFotogallerijNieuws en agendaVideo'slinksLeden login
Lees meer over het koorAgendaPianistVerslagenRepertoireMedia