navigatie

Ronald Kreuk, dirigent “De Sleener Toren Zangers"

Hij was betrokken als uitvoerend musicus bij vele projecten en speelde als uitvoerend musicus in popbands, jazz– en klassieke ensembles en fanfareorkesten. Op zestienjarige leeftijd is hij begonnen als repetitor en vaste kracht bij diverse koren en heeft hij zich volledig toegelegd op de koormuziek, aanvankelijk als instrumentalist, maar weldra ook als dirigent. Hij heeft koordirectie gestudeerd aan de hogeschool IDE (Instituut Dirigenten Educatie) te Gorinchem. Tijdens deze periode was het mogelijk projecten te doen als dirigent en/of zanger met Mannenkoor Orpheus (Vlaardingen), COV Sursum Corda (Rotterdam), Toonkunst (Arnhem), COV (Veenendaal) en diverse à cappella koren en kerkkoren.

Ronald is momenteel dirigent van het Gemengd koor Pur Sang, het mannenkoor Sleener Toren Zangers (beiden van de Koninklijke Gemengde Zang Vereniging Sleen) en van het Nedersaksisch Vocaal Ensemble in Grolloo. Het repertoire van Ronald is inmiddels zeer breed, en niet louter klassiek. Het bestrijkt de grote werken van onder anderen Bach, Handel, Bruckner, Brahms, Mozart, Mendelssohn, Britten, Rutter, Charpentier, en ook kleinere werken van onder anderen De Leeuw, De Klerck, Andriesen, Purcel, Elgar en Beethoven. Daarnaast heeft hij ook musical, pop, operette, en lichte muziek in zijn repertoire.

Kortom, kennis en ervaring op het gebied van zowel grote als zeer "intieme" werken uit de gehele muziekgeschiedenis.

Ronald Kreuk

HOMEbezoek gemnegd koor Pur SangBezoek het Projectkoorbezoek mannenkoor Sleener Toren ZangersBezoek kinderkoor Ozewiezewoze ContactLid wordenFotogallerijNieuws en agendaVideo'slinksLeden login AgendaOver onsPianistVerslagenRepertoireMedia